Топ-10 християнських книг, які варто прочитати під час карантину

В умовах світового карантину наша редакція підібрала для вас підбірку християнських книг, які неодмінно допоможуть вам зберегти душевний спокій та рівновагу,а також опанувати свої думки та емоції. Зрештою подолати страх перед невідомим. 

  1. Шаєр Прісцилла,Ревна молитва. Бойовий план для істинної, сфокусованої та стратегічної жіночої молитви.Ревна молитва. Бойовий план для істинної, сфокусованої та стратегічної жіночої молитвиУ вас є ворог. І він рішуче налаштований знищити все те, що вам таке дороге. Робить він це обдумано. Підступно. Стратегічно. І саме цієї миті він цілиться у ваше серце, ваш розум, ваш дім і ваше життя.А ця книжка – це переможний план битви, ваш шанс дати йому бій. Зі зброєю, яка по-справжньому діє. Із молитвою.Прісцилла Шаєр торкається неймовірно важливих тем: вашої ідентичності, сім’ї, минулого, про яке ви шкодуєте, того, що вас виснажує, ваших спокус, страхів, вашого ставлення до життя. Кожен розділ цієї книжки викриває жорстокі, детально сплановані проти вас підступи ворога. Але найважливіше – тут ви навчитеся розробляти особисту молитовну стратегію боротьби. Записуючи молитви на відривних картках цієї книжки, ви можете зберігати їх у найзручніших для вас місцях і активно боротися з ворогом через ревну молитву. Бо правда у тому, що перемоги самі не приходять.Книга “Ревна молитва” – це план дій до істинної, сфокусованої, стратегічної молитви: просто зараз, на колінах, без жодних сумнівів у перемозі.
  2. Тревор Гадсон, Про що нас запитує Бог?

Про що нас запитує Бог

Ми часто дивимось на Біблію як на книгу відповідей. Однак, чи звертаємо ми увагу на питання, які нам ставить Бог у Святому Письмі? Усвідомлення того, що Бог звертається саме до нас може стати переломним моментом у нашому духовному житті.
 Бог прагне створити з кожним із нас взаємини, які вимагають діалогу – слухати і говорити. А наші відповіді можуть відкрити нам новий спосіб спілкування і наблизити нас до глибшого діалогу з Богом.

3. Владика Венедикт (Алексійчук),Таїнство зустрічі

Кожна зустріч — завжди таїнство. Часто не задумуємося, що всі зустрічі — з найріднішими, зі знайомими, незнайомими, з Богом — неодмінно щось означають, бо в житті нема нічого випадкового. Наші зустрічі з людьми в різний спосіб — це неодмінно потенційні зустрічі з Богом, який приходить до нас через людей. Тому заохочуємо пізнати глибинну зустрічей з Богом, з яких завжди все починається і завершується.

4.Щирі розповіді прочанина своєму духовному отцеві (Електронна книга)

Щирі розповіді прочанина своєму духовному отцеві (Електронна книга)

Електронна книга. Прочанин, простий селянин, мандруючи нескінченними дорогами, заїздами та путівцями Святої Руси, дошукується відповіді на запитання: як виконати заохоту святого апостола Павла: “Моліться безперестанку”, – і знаходить її в Ісусовій молитві.

5. Марі Чапіян,Веди мене, Ісусе. Слова надії та підбадьорення на щодень

Веди мене, Ісусе. Слова надії та підбадьорення на щодень

Книга зможе стати для вас джерелом щоденного підбадьорення. Вам потрібно лише її відкрити на потрібній сторінці…

6. Сара Янг, Ісус промовляє до тебе

Ісус промовляє до Тебе. Поради на щодень.

Книжка написана в формі молитовних послань може служити для Вас щоденником з духовними роздумами на кожний день року. Тексти дуже позитивні, заспокійливі, заохочують до довір’я Богові, надії, поєднання з собою та іншими.

7. “Дві слухачки”Бог кличе тебе

Бог кличе тебе

Коли ця книжка з’явилася відразу ж стала бестселером. Її авторки, побажавши залишитися невідомими, взяли собі псевдонім “Дві слухачки”. Ця книжка представляє християнську мудрість для читання на кожен день упродовж цілого року. Тут знайдете перевірені часом слова, сповнені тепла і любови, заспокоєння і підтримки, що спонукають до довіри до Бога.
 
Для широкого кола читачів.
 
8.Томас Дабей,Глибоке навернення. Глибока молитва
Глибоке навернення. Глибока молитва

Стиль цієї книжки глибокий і медитативний, а водночас прозорий і легкий для сприйняття. На її сторінках автор розглядає духовне життя у такий спосіб, щоб допомогти кожному, хто прагне зростати в любові до ближнього. Як дослідник спадщини двох великих містиків і вчителів молитви й духовного життя – Терези Авільської та Йоана від Хреста, – автор дає грунтовні практичні поради щодо поглиблення морального та духовного навернення і неухильного зростання у святості. Книжка призначена християнам, які прагнуть уникати застою у своєму духовному житті.

9. Молитви для тих , що не мають часу

Молитви для тих , що не мають часу

Робота, дім, дзвінки, справи… Не вистачає простору, щоб дихати духовно. Можливо, ці короткі молитви, інколи жартівливі, і інколи – дуже серйозні, будуть спробою знайти час, якого нам так не вистачає – час на молитву…

10. Фріш Жан-Ромен,39 слів підбадьорення. Порадник у час випробувань

39 слів підбадьорення. Порадник у час випробувань

Як говорити про страждання? Як говорити з людьми, які страждають? Найкраще це робити за допомогою Святого Письма, кожен рядок якого виходить нам назустріч, поспішає на допомогу у складних ситуаціях, з якими ми стикаємося на щодень. 39 фрагментів Святого Письма – 39 свідчень того, що ми не байдужі Богові у наших стражданнях. Що Він цікавиться нами настільки сильно і переконливо, що послав нам свого єдинородного Сина, аби засвідчити свою любов.
 
Ця книжка – є свого роду «добіркою» Божого слова, посіяного Церквою впродовж року. Її можна читати довільно, а можна повертатися до неї щодня, дотримуючись порядку літургійного року.
Автор цієї книжки не навчає якихось нових методів поведінки у стражданнях чи дієвих способів їх уникання. Він пропонує поглянути на людський біль крізь призму Божого слова, цього живого і спасенного слова, що само виходить назустріч кожній стражденній душі, аби її облегшити, утішити, заспокоїти, запевнити у своїй любові… і врешті-решт звільнити.
 
 
Здоров’я усім, душевного спокою і миру на серці! Читайте книги!
 
За матеріалами Свічадо 
Підготувала Христина Кутнів