Топ 5 потужних християнських фільмів, які варто побачити у свято Вознесіння

Сьогодні, 10 червня 2021 року, християни східного обряду святкують свято Вознесіння Господнього. Це свято, в особливий спосіб, промовляє до кожного християнина, адже відкриває двері до вічності. Пропонуємо до Вашої уваги, 5 влучних фільмів, які допоможуть глибше пережити суть цього непересічного свята.

1.”Син Божий”.

Стрічка оповідає біблійну історію Ісуса Христа. Показані події від народження Христа до його Вознесіння. Кінокритики вважають цей фільм одним із найбільш пронизливих про Ісуса Христа. Потужним є також саундтрек, який написав відомий Hans Zimmer.

2. “Бог мене зафрендив”.

Цей серіал давно вже завоював популярність. Напевно, одним із найважливіших аспектів свята Вознесіння є те, що тепер Христові учні, тут на землі, мають продовжувати Його справу. Серіал “Бог мене зафрендив” про те, наскільки делікатно і, водночас, віртуозно Господь добирає ключ до людського серця. Навіть попри виклики сьогодення, попри моду на атеїзм. Адже Бог незмінний у всі століття.

3. “Залишені”.

Розповідається про те, що сталося в світі з початком кінця світу, після того, як праведників «забирали на небо у плоті», а на землі запанувала розруха і хаос. У момент, коли всі з тривогою намагаються розібратися в ситуації, з’являється румунський політик Ніколає Джетті Карпаті, який несподівано стає генеральним секретарем ООН і обіцяє відновити мир і стабільність між народами. Але більша частина людей не усвідомлює, що Карпаті не хто інший, як передбачений в Біблії Антихрист. Це фільм з жанру фентезі, але він змушує задуматися над тим, що, зрештою, на людину чекає вічність і якою вона буде – залежить від кожного з нас.

4. “Час жити і час помирати”

Слова з “Екклезіасту” стали заголовком для роману відомого антивоєнного письменника Еріха Марія Ремарка. За цією книгою, тлом для якої стали події Другої Світової війни, зняли фільм. Хоч у центрі сюжету, війна, він піднімає глибокі філософські проблеми. Навіщо людина живе на цьому світі, якщо життя рано, чи пізно закінчиться? Чи всі ми перебуваємо над прірвою і який вихід з цього театру абсурду ? Кожен має власну відповідь на це питання. Але Ремарк наштовхує нас на думку, що вихід із трагічності існування людини – це служіння іншому, вміння залишитися людиною, попри нелюдські обставини довкола….

5. “Воскресіння”.

Ми ніколи не зрозуміє глибинної суті свята Вознесіння, якщо не повернемо свій духовний зір, бодай на мить, до Воскресіння. Наріжною сюжетною лінією є історія Клавіуса, невіруючого римського центуріона, який вирушає до Єрусалиму, аби розгадати таємницю воскресіння Ісуса Христа. Цей фільм ставить питання до кожного з нас. Шукати дар віри, плекати його, навіть якщо світ довкола, диктує атеїстичний та агностичний стиль життя.

Підготовано за матеріалами з Інтернету