У костелі св. Антонія відзначили храмове свято

Санктуарій св. Антонія Падуанського у Львові 13 червня відзначав своє храмове свято. Сотні людей прибули до свого улюбленого святого, щоб віддати йому шану та помолитися за його посередництвом. За традицією, люди несли цього дня лілії для освячення.

На урочистість прибуло також багато священиків та богопосвячених осіб із різних парафій міста та околиць, із сусідніх деканатів та з-за кордону. Святу Месу очолив єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едвард Кава.

У проповіді єпископ Едвард поділився тим, як св. Антоній пояснював сьогоднішнє Євангеліє і які висновки варто зробити:

Ісус тричі запитав Петра, чи той любить Його. Святий Антоній каже, що повторення має глибокий сенс і стосується щоразу іншої частини нашого тіла. Вперше поставлене запитання стосується нашого серця, бо там ми вирішуємо, як нам вчинити, яким шляхом йти — це у нашому серці ми часто зрікаємося Бога. І саме у ньому часто немає місця для Бога. Вдруге поставлене запитання стосується язика – чи наші слова, наші свідчення скажуть про те чи любимо ми Бога. Часто ми кажемо слова ненависті, конфліктуємо. Але св. Антоній нам нагадує, що треба слідкувати за тим, що виходить з наших вуст. Втретє поставлене запитання стосується рук – символ наших вчинків. Чи чинимо ми добро, чи по наших плодах нас впізнають, як християн. Саме тому ми приходимо сюди. Ми шукаємо чудес. Хочемо, щоб св. Антоній допоміг нам змінити життя, але Бог очікує також і від нас чудес. Він хоче, щоб ми були живими свідками Доброї Новини. Своїм серцем, своєю мовою та своїми вчинками.

Свята Меса завершилася Євхаристійною процесією вулицями довкола храму та благословенням реліквіями св. Антонія.

Святого-Антонія-у-Львові3Едвард-Кава-700x469
Святого-Антонія-у-Львові7-700x1045Святого-Антонія-у-Львові5-700x469Святого-Антонія-у-Львові9-700x469Святого-Антонія-у-Львові16-700x469Джерело: CREDO