Найгарячіші новинки від “Свічадо”, які варто прочитати цього літа

 Як ми повідомляли раніше, львівське видавництво “Свічадо” опинилося у кризі через карантин. Саме тому, ласкаво заохочуємо Вас навідуватися до їхніх магазинів, які розташовані за адресами вул. Лисенка, 2,вул. Винниченка, 22, а також на сайті. Щоб Вам було легше обрати “свою” книгу ми зробили добірку найбільш топових книг, які точно не залишать байдужими.

1)“50 думок Патріарха Святослава”

У збірці вміщені фрагменти богословських роздумів Предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Патріярха Святослава Шевчука у яких ідеться про стосунки сучасної людини з Богом, Церквою та окремими особами. 

Як ділитися своєю вірою і бути добрими батьками для власних дітей? Що є добром і як розпізнати зло? Як не загубитися у соціальних мережах і чи є християнські цінності частиною культури? Як любити ближнього і служити йому? 50 влучних думок Патріярха про подружжя, сповідь, війну і політику, свободу і святість, церкву і державу – фрагменти з його пастирських послань, проповідей, книжкових видань тощо.

Видання вийшло у світ ювілейного для Патріярха Святослава року – п’ятдесятиліття.

Ця книжка для тих християн, які прагнуть духовного вдосконалення, а також для серця кожної людини, яке прагне Бога.

 

2)“Католицизм” Роберт Баррон.

  

  Що таке католицизм?

Двотисячолітня традиція?

Світогляд?

Спосіб життя?

Таїнство?

Єпископ Роберт Еммет Баррон, знаний американський проповідник, письменник і богослов, відповідає на ці та інші запитання, прагнучи осягнути суть християнської віри. У мандрівці до серця віри вас супроводжуватимуть давні великі святі Авґустин і Тома Аквінський і сучасні свідки віри – святі Джон Генрі Ньюман і Тереза з Лізьє, Іван Павло ІІ і Едита Штайн.

Ця книжка допоможе сучасній людині подивитися на віру Церкви через призму здобутків світового мистецтва, літератури, богослов’я, філософії та історії.

3. Шлях до монастиря. Розповіді монахів та монахинь”.

До книги увійшли 11 історій сучасних монахів і монахинь. Їх автори – різного віку і фаху. Серед них – військові капелани, медики, педагоги, письменники. Це дуже різні історії про покликання, але всі вони – про посвяту себе Богові через вибір монашого шляху. А ще ці 11 героїв не пошкодували про свій вибір.  Історії з “Шляху до монастиря” підійдуть для тих, хто роздумує над власним покликанням.

 

4.Антикризовий біблійний порадник.  Александер Яциняк

 

Коли ти опиняєшся на узбіччі, коли змушений вирушати в незнане в пошуках праці, коли валиться цілий твій світ, коли втрачаєш когось близького, коли настає криза віри, коли навколо тебе тріумфує зло, коли стикаєшся з драмою смерти, коли зазнаєш зради – у всіх цих кризових ситуаціях тобі допоможе Слово Боже, яке пояснює остаточний сенс страждань і вказує на те, врешті-решт ми подолаємо всі труднощі, що трапляються на нашому життєвому шляху. Світова економічна криза та її вплив на життя звичайних людей спонукали о. Алєксандра Яциняка до роздумів над важкими, складними й болісними речами, з якими люди стикаються в житті, та їх аналізу на підставі біблійної мудрости.

 

5. Біблія. Фрагменти на всі випадки життя.

 

 Обрані фрагменти Святого Письма допоможуть висловити вдячність за отримані Божі благодаті, допоможуть пережити випробування і стануть підтримкою у сумнівах.

Біблійні тексти подані зі Святого Письма (Старого і Нового Завіту), які опрацювала Комісія у справах Літургії РКЦ для літургійного вжитку в латинському обряді.

Підготовано за матеріалами Свічадо