Владика Борис: «Нехай позначений вірусом час Великого посту стане періодом утвердження нашої віри»

Цього усім у своєму відео-зверненні побажав владика Борис, Митрополит Філадельфійський УГКЦ.

Дорогі браття і сестри, хочу звернутися до вас у цей критичний час короновірусу. Дозвольте мені заохотити вас бути наскрізь уважними. Бережіть себе і своїх ближніх. Будьте уважними, обережними, а також бадьорими і певними, що ви є у Божих руках. Де би ми не перебували нам слід користати з тих порад, які нам рекомендують експерти з медичної сфери. Водночас памятаймо, що ми є християни. Це означає, що ми не є приречені. Ми не боїмося, бо знаємо, що з нами Господь. Дозвольте заохотити вас призадуматися над значенням цих подій і над Божою присутністю у них. Сьогодні Господь промовляє до нас через ті події, які відбуваються. Ми маємо нагоду відчути нашу глобальну солідарність і глобальну неміч. Ми можемо відійти від гордині наших технологій, транспорту, спорту. Ми зрозуміли, що все це є дуже делікатним. Що життя є великим даром, яке нам дарує Господь. Він прагне, щоб ми жили з Ним. Життя заспокоюється. Ми мусимо бути більше в дома на самоті. Нехай це усамітнення не буде часом смутку, а можливістю заглибитися у Боже Слово, послухати як Господь говорить через знаки часу. Підтримуймо один одного, дзвонімо до тих, хто є самотніми. Радіймо тим дарам, які нам Господь дав: родиною, здоров’ям, Церквою,  нашим народом, ближніми. Всі ми є дуже обдаровані. Нехай цей час Великого посту, який є настільки сильно позначений вірусом стане періодом утвердження нашої віри. Утвердженням нашої певності, що з нами Бог, який хоче, щоб ми жили вічно.