Владика Степан Сус: “Життєві випробування не страшні для тих, хто завжди з Богом”

Цими днями, куріальний єпископ Києво-Галицького Верховного Архієпископа  Преосвященний Владика Степан Сус, очолив моління у Фатімі. У слові проповіді він закликав кожного, у повному сенсі цього слова. навчитися бути християнином.

“Бути християнином означає дивитися на світ таким який він є, але бачити у ньому добрі речі, хоча, злі речі, можливо нас і не оминають, але вміти завжди обирати добро. Тому що ми є з Богом. Час прощі – це період, коли маємо нагоду ще і ще раз засвідчити Богові свою любов. Бог нас любить. Незважаючи на обставини, ситуації. І Його любов – це є його готовність бути разом з нами кожен день. Але ми свідомі того, що не раз у житті бували ситуації, коли ми чинили недостатньо правильно, цю Божу любов відвертали від себе, коли ми закривали перед Богом двері, виставляли Його за двері власного життя. Коли нам навіть було невигідно бути віруючими людьми, побожними. Коли стидалися визнавати свою віру. Паломництво – це час відновлення довіри, коли ми можемо сказати: “Господи, дай мені сили бути таким, чи такою як я є, дай мені сили зрозуміти те, що важко зрозуміти, допоможи мені пережити те, що важко пережити. Дай мені побачити Твою святу волю, бо знаю, що кожного разу, коли кажу у молитві: “Отче наш, нехай буде воля Твоя”, то немовби даю свою руку Богові і кажу: “Господи, тепер Ти веди мене, бо мені страшно, важко я багато не розумію, але знаю, що у словах “Нехай, буде Твоя воля” Твоя Свята Матір і багато святих довірили себе Тобі. Наше паломництво – це  є час, коли можемо ще раз пригадати слова молитви до Богородиці. З того моменту, коли Пресвята Богородиця почула слова від ангела і зрозуміла, що слова ангела до неї – це є Божа воля, вона зовсім інакше почала реагувати на ці обставини. Так само і ми. Під час паломництва маємо нагоду ще раз пригадати собі, що Господь є з нами. Бути християнином – означає постійно бути з Богом, довіряти Богові, покладати на Нього надію. Починати і завершувати день з подякою Богові. І для тих, які знають, що все є з Богом, нічого у цьому світі не буде видаватися страшним. Нехай, наші труднощі і переживання стануть нашою молитвою”.

Фото Романа Балука