“Я впевнений, що проект “Духовна велич Львова”допоможе усім зрозуміти, що наше місто сповнене нескореної та нетлінної віри”, – о. Павло Дроздяк, капелан ЛМР

дроздяк“Коли ми говоримо про духовну велич нашого міста, то торкаємося незвіданих глибин, які дають можливість відчути присутність Бога. Це відчуття позачасове, воно не має кордонів у просторі, лише віддзеркалюється в наших серцях. Львів – насправді дивовижне місто віруючих людей із могутнім та незламним духом любові до Господа, до своєї рідної землі. Духовна краса Львова відкриває для нас світ істинних цінностей: поваги до людини, плекання моральної свободи, чеснот й краси. Львів наче об’єднує ці вічні цінності в архітектурі – насамперед, у храмах, які протягом багатьох століть були місцем спілкування Бога з людиною.
Володарем старовинного міста є мир, а правителем – справедливість. Такий прекрасний тандем дозволяє Львову розвиватися, відчуваючи присутність Божу, у справедливий спосіб вирішувати всі проблеми та боротися із негараздами. Крім того, наше місто особливе і його мешканцями: ми усі різні, але нас об’єднує любов, яка дозволяє кожного дня йти до своєї мрії, та віра у майбутнє, в якому не буде місця злу й жорстокості.
Я впевнений, що проект “Духовна велич Львова” допоможе як і гостям міста, так і усім львів’янам, зрозуміти, наскільки ми багаті, і це багатство – у величі Божого духу, що сповнює Львів нескореною та нетлінною надією. Тому проект, який ми підготували, має на меті продемонструвати усі скарби нашого чудового міста, дізнатися, чим живе Церква у Львові, у глобальному контексті побачити і відчути присутність Бога в повсякденному житті.
Сподіваюся, що духовна наснага і щирість, які є фундаментом проекту, допоможуть у розвитку діалогу між Церквою та людьми, і ця комунікація відкриє нам нові можливості для побудови суспільства, вільного від стереотипів, страхів, сповненого милосердям і бажанням служити добру”, – розповів  о. Павло Дроздяк, капелан ЛМР.