Єпископ Едвард Кава: «Важкі життєві обставини найбільше наближують нас до Бога»

«Ісус же до нього сказав. Стань видющий! Твоя віра спасла тебе!

І зараз видющим той став, і пішов вслід за Ним, прославляючи Бога. А всі люди, бачивши це, віддали хвалу Богові» (Лк. 18: 42-43), — такі слова читаємо у Євангелії. У ньому описується велике чудо, яке вчинив Ісус Христос для незрячого чоловіка, який невдовзі прозрів, завдяки своїй вірі.

Про важливість віри для сучасного християнина роздумує єпископ-помічник Львівської Архидієцезії РКЦ Едвард Кава:

«Наша віра не оберігає нас від важких часів, від проблем, від трагедій чи хвороб. Вона дає нам інструкцію та інструменти, як пережити важкі часи.

Бог знає, що ми слабкі, зранені, що у важкі часи відчуваємо страх, що ось ще одне нещастя, і ми просто розсиплемося. Ісус знає наше серце і знає межі нашої витривалості у нещасті. Але Він хоче, щоб ми знали, що коли пройдемо через усе із смиренням та вірою, то здобудемо досвід близькості з Богом, досвідчимо Його могутності, як Яір та хвора жінка, чиї віра та покора досі служать нам за приклад.

Чомусь так є, що як тривога, то до Бога, але і правда така, що важкі життєві обставини найбільше наближують нас до Бога. Переживаючи важкі часи, ми починаємо по-справжньому молитися, більше довіряти Богові, і коли все налагоджується, то відчуваємо вдячність за досвід, який зробив нас кращими, більш свідомими, зрілими. Бо, хоча наша віра і не звільнила нас від нещастя, але це вона дозволила нам гідно через нього пройти.

Іншим людям теж, дивлячись на нас, буде легше довіритися Богові. Ми станемо для них свідками того, що усе має сенс, — навіть страждання. Можливо Бог допускає їх, бо довіряє нашій вірі і хоче, щоб інші бачили, що варто довіряти Ісусові, варто на Нього покладатися. Бо зло не походить від Бога, і немає такого зла, з якого би Ісус не міг вивести якесь більше добро. Але по вірі нашій дасться нам».

За матеріалами Фейсбук-сторінки єпископа Едварда Кави

Фото – із Фейсбук-сторінки Львівської Архідієцезії РКЦ