Єрм. Лука (Михайлович): “Коли ми єднаємось у молитві за Україну, сам Бог приходить до нас”

Нещодавно ми знову активніше почали об’єднюватись у молитві за наших воїнів. Знаю і розумію, що ми і не припиняли її протягом усього часу, але все ж коли ми єднаємось разом, то сила Божої дії неймовірно зростає. Цими днями отримав від Вас декілька дуже теплих свідчень про нашу єдность в молитві і в Дусі. Чудово розумію ваші пережиття, бо у сам їх досвідчую і щиро Вам вдячний за них.
Коли ми єднаємося у молитві за Україну, за наших воїнів сам Бог приходить до нас і стає змістом наших благань. Долаються умовні бар’єри простору і часу, поділів, людських обмежень і надбудов. Молитва робить очевидну різниця. Людське сильне додається слабким Божим. Часто це виходить далі за рамки будь-яких експертних розрахунків, стратегій, але байдуже, мені йдеться цілком про інше. Коли молимось спільно, то вже перемагаємо. Бо в Бозі є тільки перемога. Бо правда переможна і Бог перемагає у правді, а ми молячись спільно просто виводимо цю перемогу на яв. Для мене особисто ці речі не є предметом віри. Я просто це добре знаю і тому можу хіба запевнити вас у цьому.
У молитві сила Христа проявляється очевидно, бо у нашому народі є багато світлих, добрих і віруючих людей. Це не предмет якогось вихваляння, просто це бачу, відчуваю і стверджую як факт.
Отож, любі братове-українці, зімкнімо наші чисельні ряди, пригорнімось у молитві до Христа міцніше, відчуймо стукіт наших сердець, що пульсують в унісон з Христом-Переможцем і мужньо триваймо у соборній ході до нашого торжества гідності, свободи і правди!