У Львові вп’яте відбулась унікальна виставка українських та закордонних вишів

DSC_122624-25 березня 2017 року, у Львівському палаці мистецтв відбулася  V Ювілейна міжнародна виставка  «Вища освіта — 2017».  Це унікальна спеціалізована виставка українських та закордонних вищих навчальних закладів на теренах Західної України.

Під час урочистого відкриття з привітальним словом до всіх звернувся віце-президент Львівської торгово-промислової палати Володимир Коруд, головний спеціаліст сектору розвитку освіти Управління освіти Департаменту гуманітарної політики ЛМР Ольга Браницька,  а також керівник виставки Наталія Тимків. Після привітального слова відбулася демонстрація колекцій одягу від студентів Львівського державного коледжу легкої промисловості, а також вручення дипломів.

Понад 40  українських та закордонних закладів презентували свою діяльність у виставковому залі на першому поверсі.  Біля кожного стенда-учасника  абітурієнти та їхні батьки мали можливість дізнатись подробиці вступу та навчання у відповідний ВНЗ.

На другому поверсі проводились майстер-класи, презентації та семінари. У перший день виставки старшокласники мали можливість побувати на майстер-класі з вивчення англійською мови, який провели спеціалісти мовної школи eWords. Під час цього заходу абітурієнти дізнались як правильно вивчати англійську для того, щоб досягнути результату.  Також для відвідувачів презентацію про те, як правильно обирати професію, а також представники 23-ох польських вишів під час презентації програми «Study in Poland» для всіх охочих розповіли умови вступу та навчання для іноземців.

На другий день виставки відбувся семінар для вчителів “Розвиток громадянських компетентностей в Україні», який провели– доц. кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР “Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Галина Сохань та асистент кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР “Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти” Ігор Гусаков. Педагоги обговорилишляхи впровадження в освітній простір принципів демократії крізь призму права та християнської етики, а також виробили схему співпраці щодо розвитку громадянських компетентностей в освітній сфері.

Нагадуємо, що виставку організовує Міжнародний освітній центр за підтримки Львівської Торгово-Промислової Палати, Управління освіти Львівської міської ради та Департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації.  

Джерело: International Educational Center