«Ми всі покликані стати апостолами нашого часу», – владика Володимир з нагоди святкування пам’яті Верх. апп. Петра і Павла

Петро і Павло є для нас дуже близькими, бо вони наближають нам небо, в якому перебувають і яке було ціллю їхньої місії.  Також землю, по якій вони ходили і ходимо ми. На цьому наголосив Преосвященніший Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії у своєму Духовному слові з нагоди святкування пам’яті Верховних апп. Петра і Павла на фейсбук-сторінці Архикатедрального Собору св. Юра.

 За словами архиєрея, дванадцятого липня звершуємо велике свято. Його велич в тому, що це день великих апостолів: Петра і Павла.

«Апостол Петро у свій час був покликаний біля Галилейського озера. На той момент він мав свій рибальський бізнес. Для того, щоб піти за Ісусом Петро покидає все: родину, друзів, своє ремесло. Він залишає все, щоб отримати ще більше. Він дійсно отримує все, бо стає скалою і фундаментом Церкви. Павло не належав до грона дванадцяти апостолів, але за свою місійну ревність отримав титул Верховного апостола. Апостол Павло мав вищу освіту, римське громадянство. Він був покликаним в інший і доволі дивний спосіб: Господь йому об’являється, коли він перебуває в дорозі до Дамаску. В такий спосіб Павло розпочинає наслідувати Христа», – пригадує історію апостолів владика Володимир.

«Ось так Павло приймає Добру новину в своє серце. І ділиться нею з іншими людьми», – додає він. У перекладі слово «апостол» означає «посланий».

«Ми собі можемо ставити питання: яким чином Петро і Павло жили б сьогодні? Чи вони б користувалися сучасною технікою, мас-медіами, інтернетом? Яким би було поле їхнього зацікавлення? Що вони робили б для того, щоб проповідувати Добру новину? Чи всі люди б прийняли їхню проповідь?» – каже Львівський архиєрей.  

«У Євангелії Ісус Христос запитує: за кого люди мають Сина Чоловічого? Він запитує, бо люди мають різні відповіді. Хтось приймає Його за Сина Бога Живого, а хтось не приймає», – зазначає владика Володимир.

«Це питання також стосується мене особисто. Якою буде відповідь у моїх устах і у моєму серці?», – наголошує єпископ.

На його переконання, ми всі покликані стати апостолами нашого часу. Господь Бог об’являється радше тим людям, які хочуть йому послужити, аніж тим, які хочуть його раціонально дослідити.

«В цей празник хочеться піднести серце до небес і устами промовити молитву: святі апостоли Петре і Павле, моліть Бога за нас», – сказав на завершення Преосвященніший Володимир.

Пам'ять свв. первоверховних апостолів Петра і Павла

Духовне слово Преосвященного Володимира,Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії,з нагоди дня пам'яті Святих Первоверховних Апостолів Петра і Павла.12 липня 2020 р. Б.

Gepostet von Архикатедральний Собор св. Юрія am Freitag, 10. Juli 2020