“Кожну подію, яка стається, завжди дає нам Господь”, – із щоденних роздумів Владики Венедикта (Алексійчука) УГКЦ

венедиктЄпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, владика Венедикт (Алексійчук) ділиться з вірними своїми роздумами у мережі Facebook. Пропонуємо Вашій увазі сьогоднішні роздуми владики:

«Багато з нас християн привчилися жити поверхово. Напевно, тому що завжди є багато справ, обов’язків, клопотів, і не завжди є можливість заглибитись у суть всього, що ми робимо і що нас оточує. Але в кожній речі, що діється, завжди є присутність Божа. Кожну подію, яка стається, завжди дає нам Господь. Кожна людина, яку зустрічаємо на своїй дорозі, завжди є посланцем Господнім. Бог завжди є близько нас. І тому в тих чи інших життєвих подіях, в тих чи інших людях і обставинах ми би мали вчитись Його розпізнати, відкрити і зрозуміти. Бачимо зі Святого Письма, що не всім вдалося розпізнати в Ісусі Христі очікуваного Месію, не всі змогли скористати з того, що Він ходив поруч них, проповідував, зціляв, давав надію. Так і зараз – не кожен навчений розпізнати Божу дію в своєму житті, а часто навіть не прагне зрозуміти. Однак від того, наскільки ми будемо шукати Божої волі та бачити все, що відбувається, з погляду Божого Провидіння, залежить те, чи ми зможемо скористати з того, що Бог нам хоче дати. Питання для всіх нас,чи ми хочемо побачити і зустріти Господа в своєму житті?»