Мати віру! 10 чудових християнських фільмів про любов, надію і стійкість

У непрості часи одним із найкращих методів, щоб збадьоритися і не падати у відчай є добре кіно. Особливо, коли воно ще сповнене потужним християнським сенсом. Саме тому, напередодні вихідних, пропонуємо Вам добірку із 10-ти фільмів про любов, надію і стійкість.

1.”Боже, благослови цей звивистий шлях”.

Після того, як чоловік Ембер був вбитий на війні, вона повинна знайти сили у своїх стосунках з Богом, щоб залишитися на плаву, звести кінці з кінцями і виростити доньку. Цей фільм про те, що горе – це не тільки кінець, але, цілком можливо, початок чогось нового.

2.”Фатіма”

Події стрічки відбуваються у Португалії у 1917 році. Троє дітей стверджують, що бачили Діву Марію, яка передала послання. Не всі згодні з цим повідомленням: родини, сусіди і навіть місцеві представники влади висловлюють підозри, відтак суспільство розділяється у думці, стосовно сказаного дітьми.

3.”Марія Магдалина”

Ця стрічка з Руні Марою та Хоакіном Феніксом у головних ролях – духовна історія про дванадцять апостолів, які почули послання Ісуса. Цей фільм допоможе глибше розкрити для себе постать Марії Магдалини.

4. “Молодий Месія”.

У центрі сюжету – юність Ісуса. Коли Йому було 7 років, Діва Марія, Йосиф та Ісус покинули Єгипет, щоб повернутися у Назарет. Прекрасний фільм, який оповідає про життя Ісуса крізь призму його юності.

5. “Сім життів”

Головний герой, на імя Бен намагається виправити помилки минулого. Він працює агентом податкової служби. Вирушивши у незвичну подорож, на своїй дорозі , Бен зустрічає 7 незнайомців. Серед них: смертельно хвора Емілі, яка називає себе “дівчиною з підбитими крильми”. Першочергові плани ускладнюються, так як Бен, неочікувано для себе закохується у цю дівчину.  Чим продовжиться сюжет? Дивіться.

6. “Такий же інший як і я”.

Фільм розповідає про благодійну зустріч головного героя, яка перевернула все його життя.  Там він знайомиться із бездомним дідусем, який сильно схожий на того, якого бачив у снах головний герой. Тому, Рон вирішує запросити незнайомця до себе додому повечеряти і заночувати.  Цей вияв доброти допоможе змінити життя.

7.”Віра, надія, любов”.

Зворушлива і чарівна історія. Головні герої Фейт та Джиммі не можуть дати собі раду у професійних справах і танцювальна студія опиняється під загрозою.  Тому головні герої вирішують об’єднати свої зусилля, щоб взяти участь у танцювальному конкурсі, щоб врятувати бізнес.  Відтак, вони починають відкривати для себе нові перспективи у вірі, любові і житті.

8.”Чудовий день у нашому районі”.

У центрі сюжету фільму, заснованого на реальній історії, виявляються Фред Роджерс і Ллойд Фогель. Фред – доброзичливий і терплячий ведучий дитячої телепередачі, який присвятив своє життя добрим справам. Ллойд – відзначений престижними нагородами журналіст і пропалений цинік, якому доручено взяти інтерв’ю у Роджерса. Будучи сповненим рішучості викрити показну чесноту Фреда, Фогель відвідує співрозмовника в Піттсбурзі, однак те, що повинно було стати для нього рядовою журналістською роботою, несподівано приводить до початку міцної дружби між двома такими різними чоловіками …

9. “Мовчання”.  

Фільм розповідає про двох португальських священиків-єзуїтів, які вирушають з місіонерською поїздкою до Японії, де прагнуть поширювати християнство. Втім у країні сонця, що сходить, править жорстокий Токугава, який заборонив християнство, оскільки вбачає у ньому небезпеку, а у місіонерах – своєрідних “агентів” європейських держав, які прагнуть поширити свій вплив у Японії. Тому влада піддає християн гонінню. Однак священики-єзуїти проповідують таємно. Що їх та їхніх духовних дітей чекає далі? Чи залишаться вони вірними Христу? Про це та більше, дивіться  у стрічці.

10.“Любов і милосердя”

Це біографічна стрічка про св. Фаустину Ковальську.  Папа Іван Павло ІІ проголосив її святою.  Св. Фаустина була візіонеркою, переживала містичний досвід, а також терпіла через моральні страждання, адже часто відчувала несприйняття серед ближніх, які не вірили у її досвід. Цей фільм розкриває невідомі факти із життя св. Фаустини і оповідає про народження культу Божого Милосердя, який є популярним у світі.

Підготовано за матеріалами сайту https://parade.com/