о. Микола Стронянський: «Бог підтримує нас через інших людей»

У Євангелії від Марка читаємо такі слова: «Сповнився час, і Царство Боже близько; покайтеся і вірте в Євангелію» (Мр.1,15). Про важливість примирення з Господом, про покаяння, як шлях до осягнення Царства Божого, розмірковує сотрудник храму Різдва Пресвятої Богородиці Львівської Архиєпархії УГКЦ отець Микола Стронянський:

«Господь Бог, приходячи на землю, стає людиною. Він приймає Хрещення від Івана для того, щоб показати, що людина є створена Господом Богом, який очищає її, який дає їй можливість увійти в історію спасіння. Здавалося б, що все просто – людина народилася, її охрестили, після чого вона стала чистою. Але не все так просто. Коли людина доходить до пізнання, до усвідомлення своїх вчинків, то розуміє, що не завжди може дотримуватися тих постанов, правил і Заповідей, які Господь Бог їй пропонує. Через свою неміч, через свою слабкість людина не раз піддається різним спокусам диявола, тим самим чинячи гріх. І навіть за це Господь Бог не позбавляє людину можливості одержати спасіння. Він готовий простити людині навіть не у той момент, коли вона просить цього прощення, але тоді, коли вона чинить гріх. Господь ні на мить, ні на секунду не тримає образи і злоби через наш вчинок гріха. Бог нам прощає. Господь хоче, щоб ми відновили свої стосунки з Ним. Господь хоче, щоб ми примирилися з Ним, ступаючи на цю дорогу спасіння.

У Євангелії читаємо про те, що Дух повів його в пустиню, і Він був спокушуваний сатаною. І був із дикими звірами, але ангели Йому служили. Навіть коли людина каже, що вона є немічна і не може встоятися, все ж приходять ангели, які готові їй допомогти, які дають їй силу. Бог підтримує нас через інших людей, щоб ми не впали, але рішення все ж таки залишається за нами. А також і відповідальність за свої вчинки залишається за нами. Господь каже про те, що Царство Боже близько. Просімо Бога, щоб ми отримали можливість увійти в Царство Боже».

Підготувала Юліана Лавриш