о. Микола Стронянський: «Господь хоче відкрити нам нову можливість стати синами світла»

Ми перебуваємо у часі Великого посту. У цей період ми дуже часто згадуємо історію нашого спасіння. Адже Син Чоловічий, прийшовши на землю, стається людиною. Це – Бог, Який показує нам свою велич, свою міцність, а рівно ж – смирення і велику любов тим, кого Він покликав до життя у цьому світі. Господь Бог виявляє свою любов, незважаючи на відношення людей до Нього. Господь продовжує виявляти свою любов навіть тоді, коли з Нього знущаються, коли Його зраджують. Господь не перестає виявляти свою любов і тоді, коли Його засуджують на смерть і вбивають. Господь хоче відкрити нам нову можливість стати синами світла.

Святий Афанасій Великий говорить про те, що Господь Бог прийшов на землю, ставши людиною, для того, щоб людину піднести до Божества, для того, щоб відкрити людині можливість бачити того, хто її покликав, бачити того, від кого все залежить, бачити того, до якого людина має прагнути і йти впродовж свого цілого земного життя. А, дійшовши, людина має славити Господа Бога цілу вічність.

Просімо милосердного Господа Бога, Який прийшовши в цей світ, показав нам свою велику доброту і любов. У цей важкий період просімо у Бога ласки. Так, зараз для нас непростий час і цей час, власне, припадає на період Великого посту. Зараз ми маємо з особливою лагідністю, з особливою покорою і благоволінням стояти перед лицем Божим, перед хресним знаменням. Щиро просімо для нашого народу миру і благословення.

о. Микола Стронянський, сотрудник храму Різдва Пресвятої Богородиці Львівської Архиєпархії УГКЦ