Топ-5 святих, до яких можемо звертатися за пошук доброї роботи

Пандемія коронавірусу у світі додала чимало викликів, один із яких – безробіття. Насправді втрата робочого місця несе у собі чимало психологічних негативів – відчуття непотрібності, боязнь за майбутнє, переживання з приводу фінансового стану. Якщо ви чи хтось у вашій сім’ї втратив роботу, не варто зневірюватися, а попросити заступництва святих розпізнати свій шлях далі. Проте, варто пам’ятати, що молитва – це не бізнес-угода зі святими. Якщо ми молимось лише для того, щоб щось отримати, то помиляємось. Гадаю, що у молитві маємо відкрити своє серце, а нагорода рано чи пізно буде.

Молитва до святого Миколая

Святий Миколай є завжди добрим поручителем за тих, що у потребі. Не зважаючи на те, що у нашому розумінні він- добрий старець, який приносить подарунки, не забуваймо, що до нього можна звертатись і у складних життєвих ситуаціях, зокрема з пошуком роботи.

Великий Угоднику і Святителю Божий Миколаю, Пастирю й Учителю всіх, хто з щирим молінням вдається до Твоєї допомоги.
Ти помагав тим, які до Тебе вдавалися, поможи і мені в усіх труднощах і потребах життя мого. Допоможи мені знайти гідну працю і розпізнати шлях.
Коли прийде хвиля, де сила моя заслаба, труднощі, що стають на дорозі життя мого, завеликі для мене, Ти, Угоднику Божий, подай мені помічну Твою руку і стань мені на охорону, як ставав завжди тим, що в труднощах і небезпеках пам’ятали про Тебе.
Поблагослови мене Святительською Твоєю рукою, настав на стежку добру, запали в мені віру непохитну і моли Христа Бога, спастися душі моєї.
Амінь.

Молитва до святого Спиридона

Святий Спиридон Тримифунтський – святий, який допомагає вірним у потребі. Історія його життя переплетена чималою кількістю чудес, які він вчиняв з великої любові до людини, тому у всіх життєвих негараздах можемо візвати до Нього:

О всеблаженний святителю Спиридоне, великий угоднику Христовий і найславніший чудотворче! Ти перебуваєш на небесах перед престолом Божим з ликами ангелів, поглянь милостивим оком на людей, що тут стоять і просять твоєї могутньої допомоги. Ублагай милосердя Чоловіколюбця Бога, хай не осудить нас за беззаконня наші, але вчинить із нами згідно зі Своєю милістю! Вимоли нам у Христа Бога нашого мирне і спокійне життя, здоров’я душевне й тілесне, землі родючість і в усьому всякий достаток і благоденство, і хай не на зло обернемо блага, даровані нам від щедрого Бога. Але на славу Його та на прославлення твого заступництва! Визволи всіх, хто вдається до Бога з непохитною вірою, від усяких бід душевних і тілесних, від усякої муки й диявольських підступів! Будь утішителем засмучених, лікарем недужих, помічником у напастях, покровом нагих, заступником удів, захисником сиріт, годувальником дітей, зміцненням старих, провідником подорожніх, керманичем мореплавців. Виблагай для всіх міцної твоєї допомоги в усьому користному, що потребують на спасіння! Щоб твоїми молитвами досягли вічного спокою і разом з тобою прославляли Бога у Тройці Святій славимого, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва до святого Антонія

Антоній Падуанський – католицький святий, чи не найбільш улюблений вірними Церкви. Відомий за заступництвом мандрівників та тих, хто в пошуку загублених речей. Проте святий Антоній милосердний до тих, хто в потребі, вимолюючи у Господа ласки для них:

О, святий Антонію, збагачений Божою Благодаттю! Це тебе так часто згадують у своєму серці гноблені й каліки і, прикликаючи через тебе Господньої допомоги, отримують її. Я теж з великою вірою і довірою до всемогутнього й милосердного Бога Творця вдаюся по твоє – перед Ним – заступництво під час прикрощів і труднощів, на які наражається моє земне життя. Підтримуй мене перед Господом завжди, а особливо в останні хвилини мого життя. Сприяй та підтримуй мене, найласкавіший святий Антонію, а надто в тому, щоб завжди бути вірним Божим слугою й сином. Нехай твоя – воістину Небесна любов до мене подарує мені захист, який перед Богом має велику вагу. Він допоможе мені осягнути Небесне Царство, а земне життя закінчити у присутності Ісуса. Амінь.

Молитва до святого Йосифа 

Ми часто молимось до Богородиці, просимо про ласки в Ісуса, але забуваємо про святого Йосифа. Цей люблячий святий завжди на сторожі наших викликів та проблем, є покровителем подружжя та молодих пар, які роздумують над майбутнім спільним шляхом. До святого Йосифа можна молитися у будь-якому наміренні,зокрема і пошуку праці:

О благословенний Святий Йосифе, ніжний Батьку, вірний Опікуне Ісуса, чесний Обручнику Божої Матері. Молюся, щоб Ти зволив разом зі мною віддавати хвалу Богові Отцю через Його Божественного Сина, Котрий вмер на Хресті і возстав знову, щоб подати нам грішникам нове життя.
Через святе Ім’я Ісуса молися зі мною, щоб ми могли одержати від Предвічного Отця ласку, про яку  просимо (тут назвати прохання…).
Ми спроневірювалися вірній любові Бога Отця. Тому виблагай в Ісуса милосердя для нас, його братів.
Не забудь у насолоді розкішної Божої Присутності про скорботи тих, що терплять,- що моляться,- що ридають.
Нехай задля Твоїх молитов і молитов Твоєї Пресвятої Обручниці, Пречистої Діви Марії, любов Ісуса відповість на наші мольби і надію.
Амінь

Молитва до святого Юди-Тадея

Чимало вірян полюбили святого Юду-Тадея, адже цей добрий святий підтримує і охороняє від злого, вимолює ласки перед Богом. До нього також варто звертатися у важких життєвих ситуаціях та викликах:

Святий Юдо-Тадею, близький родичу з Найсвятішою Матір*ю Божою, великий Апостоле й Мученику, славний Чудотворче, що помагаєш своїм почитателям, віруючим у Твоє успішне заступництво перед Богом у важких особливих обставинах, порятуй мене, благаю, прийди до мене з допомогою. Ти, який одержав від Бога привілей помагати в розпачливих і безнадійних обставинах, змилуйся наді мною.  Моє життя – це безустанна хресна дорога. Кожен день приносить мені смуток і горе, а серце моє наповняється болем, бо в усьому находжу лише страждання. В цій постійній боротьбі бракує мені вже сил, падаю на дусі, тривога й розпука огортають мою душу, й здається мені, що Провидіння Боже про мене забуло. Чи ж твоя доброта не змилосердиться над моїми злиднями? Благаю, вислухай мене. Випроси у Бога те, про що прошу ……….., а я до кінця життя з вдячністю буду почитати Тебе як мого особливого Опікуна й буду Богу дякувати за отриману черех тебе ласку та поширюватиму по світі пошану Твого імені.

Підготувала Юліана Лавриш