У свято Стрітення у всіх храмах ПЦУ піднесуть особливі молитви за Україну, за мир і перемогу над агресором

Митрополит Епіфаній благословив 15 лютого, в день свята Стрітення, у всіх храмах ПЦУ піднести особливі молитви за Україну, за справедливий мир і перемогу над агресором, за захисників нашої Батькіщини. Про це він сказав у сьогоднішній проповіді:
«Дорогі брати і сестри!
Всі ми чули і знаємо про ті виклики, які постали перед Україною у зв’язку із загрозою з боку Росії. Цієї загрози не слід недооцінювати, і тому ми, як народ, повинні бути готовими дати відсіч супротивнику, якщо він все ж таки наважиться, порушуючи закони Божі та людські, примножити свої злочини, якщо наважиться від прихованої війни, яку Москва веде проти України вже восьмий рік поспіль, перейти до війни відкритої. Ми повинні бути готовими і не боятися, не давати страху чи тим більше паніці заволодіти серцями.
Бо правда – на нашому боці, на боці українського народу, який бореться за свій дім і свою землю, а не за чуже, бореться за свободу, а не за поневолення. А там де правда – там Божа допомога і перемога.
Але хоча ми готові до спротиву агресії та будемо боронити свою землю – нашою метою є не війна, а мир. Мир не в окупації та рабстві, в яких ми вже перебували протягом століть нашої історії, але мир справедливий.
Щойно ми з вами міркували про важливість молитви. Очевидно, що така справа, як перемога над агресором і досягнення справедливого миру також неможливі без Божої допомоги та без молитви.
Тому як Предстоятель благословляю в свято Стрітення Господнього у всіх храмах нашої Помісної Церкви знову, як ми це нещодавно робили, піднести посилені молитви за Україну, за перемогу правди і справедливий мир, за наших воїнів. Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!
Амінь.»