Владика Володимир: «Всі ми маємо прагнути святості!”

До цього закликав Владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії під час цьогорічного екуменічного молебню в Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла, який відбувся вчора за участі духовенства усіх християнських конфесій. А також зазначив, що:

« Ми є людьми і це нас об’єднує. І тут не треба нічого видумувати. Головне людиною лишитися. Дехто каже, як би то стати людиною? Ми вже народилися людьми. Ми були також охрещені, стали християнами. Звичайно, що ми носимо таку певну рану розподілу, і прагнемо тої єдності і молимося. І нам нічого сьогодні не завадило стати довкола цього Божого Слова і молитися. Молитися устами і молитися також серцем. Тому що Ісус дав вказівку своїм учням – іти і проповідувати, навчати і ми, ті учні, і учениці ХХІ століття саме це робимо. Хочемо вказати Божому люду на ту Таємницю Воплочення і Воскресіння Ісуса Христа. Хочемо вказати Божому люду його покликання до щасливої радісної вічності. Хочемо бути святими, які б ми покірні не були, але ми маємо прагнути цієї святості, незважаючи на певні моменти недосконалого нашого життя. Так, ми є немічні, але якщо Бог хоче людиною послужитися, Він використовує  і її немочі передусім. Бо ми є ті 11  нашого часу, які  Ісус післав і нема на те ради. Ми лише Богові відповідаємо. Ми самі нічого не видумуємо,а робимо те, що нам наказав Вчитель. І хочемо це робити найперше по-людськи.  Хочемо у іншій особі бачити Людину, хочемо любити себе, бо тоді можемо ще більше полюбити інших.Амінь!”.
 

ФОТО ілюстративне із сайту Твоє.місто