Звернення Митрополита Димитрія Рудюка до краян з нагоди дня виборів народних депутатів України

_DSC0478_crДорога моя й улюблена у Христі Галицька паство!
Дорогі краяни!

Напередодні дня виборів народних депутатів України, що є важливим етапом утвердження у нашій державі демократичних прав, свобод і суспільно-моральних норм, як ваш Архіпастир вважаю за свій обов’язок звернутися до вас зі словами настанови і благословення.

Як не прикро, але сучасний демократичний поступ України виборюється кров’ю, кров’ю найпалкіших патріотів нашої держави, нашого народу, нашої землі, нашої віри і звичаїв. На це повинен зважати і тримати у думці кожний із нас завжди і, особливо, у завтрашній день, коли робитиме, вірю, свідомий і відповідальний вибір. Наші новоявлені герої, багато з яких є уродженцями Галичини, сповнюють одну з найбільших заповідей Христових, виявляючи довершену любов до свого народу і своєї землі. Ми повинні відповісти такою ж чистою любов’ю, роблячи вибір з думкою про майбутнє.

Застерігаю вас триматися осторонь тих деструктивних сил, які закликають до бунту, які закликають до непокори, які виступають проти влади. Ми побачили здійснення слів про те, що в єдності сила народу. Ми з Божою допомогою здійснили те, що видавалося майже нездійсненним – перебороли злочинний режим. Сьогодні не час для нових локальних, а тим більше масштабних, міжусобиць.

Діймо зі страхом Божим, пам’ятаймо про відповідальність не лише перед людьми, але й перед Господом. Лише зі щирою молитвою на вустах і щирою вірою в серці ходячи шляхами правди, ми отримаємо бажане.

Сьогодні я спільно з архієреями інших християнських Церков молитимуся на центральній площі Львова за Боже благосовення нашого вибору. Закликаю і вас усіх до молитви!

Не продаваймо свою совість, свої голоси та майбутнє прийдешніх поколінь українців ані дорого, ані дешево, за словом апостола Павла: глядiть, робiть обережно, не як нерозумнi, а як мудрi (Еф. 5:15).

Закликаю на всіх нас Боже благословення!

Слава Господу нашому Ісусу Христу! І слава Україні!

25 жовтня 2014р.

+Димитрій,
митрополит Львівський і Сокальський

Джерело: Прес-служба Львівсько-Сокальської єпархії