5 жовтня вшановують пам’ять св. Фаустини Ковальської. 10 таємниць духовної боротьби, які Ісус їй відкрив

Сьогодні, 5 жовтня,  у Католицькій Церкві встановлено довільний спомин святої, проповідниці Божого Милосердя, містички Фаустини Ковальської.

Глибину її духовного життя розкриває «Щоденник». Після першого року  новіціату у с. Фаустини з’явилися надзвичайно болісні містичні випробування, а пізніше духовні і моральні страждання, пов’язані намаганням здійснити посланництва, яке отримала від Христа Господа. Св. Фаустина своє життя віддала справі рятування душ грішників. Щоденник сестри Марії Фаустини Ковальської становить явище письменства. Твір цей — щиросердечне і непретензійне зізнання людини з усіх складних перипетій щодо здійснення її прагнення поєднатись з Богом, туги за Всевишнім, злетів і душевної пітьми на шляху до втілення мрії. Щоденник правильніше було б назвати пам’яткою-свідоцтвом. Текст “Щоденника” рясніє натхненнями, які були передані Ісусом Христом сестрі Фаустині для того, щоби вона не лише записувала їх, але й сповіщала людям, поширюючи по цілому світі.

10 таємниць духовної боротьби, які Ісус відкрив святій Фаустині

  1. Ніколи не довіряйте собі, але повністю довіртеся Моїй волі.

Довіра – це духовна зброя. Довіра є частиною щита віри, про який згадує апостол Павло у шостій главі Ефесян: зброю Бога. Відмова від Божої волі – це акт довіри; віра в дії розганяє злих духів.

  1. У запустінні, темряві та різних сумнівах зверніться до Мене та до свого духовного керівника. Він завжди відповість вам від Мого імені.

У часи духовної війни негайно помоліться до Ісуса. Виведіть темряву на світло, розповівши про це духовному керівнику чи сповіднику та дотримуйтесь його вказівок.

  1. Не торгуйтесь ні з якою спокусою.

В Едемському саду Єва торгувалася з дияволом і програла. Ми звертаємось до притулку Найсвятішого Серця. Прибігаючи до Христа, ми відвертаємось від демонів.

  1. При першій же нагоді відкрийте сповідникові спокусу.

Хороша сповідь, добрий сповідник і добрий каючий – це рецепт перемоги над спокусою та демонічним гнобленням – безперечно.

  1. Поставте свою любов до себе на останнє місце, щоб вона не заплямувала ваші вчинки.

Любов до себе є природною, але її слід мати, не пишаючись. Смирення перемагає диявола.

6. Якщо хтось завдає вам неприємностей, подумайте, що ви можете зробити для людини, яка заподіяла вам страждання.

Бути посудиною божественного милосердя – це зброя добра і перемоги над злом. Диявол – це ненависть, лють, помста та непрощення. Інші в певний час завдали нам усім болю. Що хорошого ми можемо зробити у відповідь? Повернення благословення розриває прокляття.

7.Мовчіть, коли вам докоряють.

Більшість із нас можуть зазнати нарікань у свій бік. Ми не можемо контролювати це, але ми можемо контролювати свою реакцію. Потреба постійно бути правим може призвести до демонічних пасток. Бог знає правду. Відпусти. Мовчання – це захист. Диявол також може використати власну справедливість, щоб спотикати нас.

8.Не питайте думки кожного, а лише думку свого сповідника; будь із ним таким же відвертим і простим, як дитина.

Простота життя може вигнати демонів. Чесність – це зброя для перемоги над Сатаною, Брехуном. Коли ми брешемо, ми кладемо ногу в його табір, і він намагатиметься спокусити нас тим більше.

9.Не бійтеся боротьби; сама мужність часто лякає спокуси, і вони не наважуються на нас напасти.

Страх – друга за поширеністю тактика диявола (гордість – перша). Мужність лякає диявола – він утече перед наполегливою мужністю, що стоїть на скелі Ісуса. Усі люди борються, Бог – наше забезпечення.

  1. Завжди боріться з глибоким переконанням, що Я з вами.

Ісус наказує сестрі в монастирі «перемагати» з переконанням. Вона може це зробити, тому що Христос супроводжує її. Християни покликані з переконанням боротися проти будь -якої демонічної тактики. Диявол намагається тероризувати душі, демонічний тероризм – чинити опір! Викликайте Святий Дух протягом усього дня.

Цитати з Щоденника Святої Фаустини захищені авторськими правами маріанців Непорочного Зачаття, Стокбридж, Массачусетс. 

Джерело: Aleteia