“Ми маємо велику перспективу. Усуваймо все, що нам заважає на шляху до неї”, – владика Володимир (Груца)

Хто перед очима не бачить майбутнього чи якоїсь перспективи, той  помер ще за життя на землі. Ми маємо велику перспективу. Дивімося далі. Усуваймо все, що нам  на цьому шляху  заважає. До цього заохочує єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ Преосвященніший Володимир під час розважань на Божим Словом в Архикатедральному соборі св. Юра у п’ятницю 19 лютого 2021 року.  

Євангеліє: Мр. 13, 1-8.

1. В той час, як виходив Ісус із храму, каже йому один з його учнів:– Учителю, глянь, яке каміння, яка будівля!2. Ісус сказав до нього:– Бачиш оці великі будівлі? Камінь на камені не лишиться тут, якого б не перевернули.3. Як він сидів на Оливній горі, проти храму, Петро, Яків, Іван та Андрій спитали його на самоті:4. – Скажи нам, коли це буде і який буде знак, коли все те має сповнитися?5. Тоді Ісус почав до них промовляти:6. – Вважайте, щоб ніхто не обманув вас. Багато прийде під моїм ім’ям і казатимуть вам: це я! – і багатьох зведуть. 7. Коли почуєте про війни та воєнні чутки, не тривожтесь, бо це мусить статися, та це ще не кінець. 8. Народ бо на народ повстане, і царство на царство. По різних місцях будуть землетруси, буде голоднеча. Це початок горя.

Результат пошуку зображень за запитом В той час, як виходив Ісус із храму, каже йому один з його учнів:– Учителю, глянь, яке каміння, яка будівля!2. Ісус сказав до нього:– Бачиш оці великі будівлі? Камінь на камені не лишиться тут, якого б не перевернули.3. Як він сидів на Оливній горі, проти храму, Петро, Яків, Іван та Андрій спитали його на самоті:4. – Скажи нам, коли це буде і який буде знак, коли все те має сповнитися?5. Тоді Ісус почав до них промовляти:6. – Вважайте, щоб ніхто не обманув вас. Багато прийде під моїм ім'ям і казатимуть вам: це я! – і багатьох зведуть. 7. Коли почуєте про війни та воєнні чутки, не тривожтесь, бо це мусить статися, та це ще не кінець. 8. Народ бо на народ повстане, і царство на царство. По різних місцях будуть землетруси, буде голоднеча. Це початок горя.

“Цього ранку в сьогоднішньому Євангеліє  Ісус покидає храм, його мури і каміння. Цим допомагає нам зрозуміти, що насамперед, храм  є в Його особі. Бо Він буде розп’ятим і воскресне і є  присутнім у нашій Церкві, яка є місійною”, – коментуючи євангельський  уривок зазначив владика Володимир. 

За його словами завжди було багато різних течій, які пробували пророкувати кінець світу. І він завжди відкладався на невизначений термін. Ісуса теж питали про те, коли це станеться, але Він пробує звернути увагу людей на те життя, яким вони живуть на землі. Він каже, що буде недосконалість, війни, колотнечі. Це означає людську недосконалість і гріховність.

“Бо якщо хтось оголошує війну, то це означає, що він має брак любові Бога. З іншої сторони не потрібно оголошувати війни, щоб мати ворогів. Вистарчає сказати правду в очі. Це також стає шансом отримати ворогів. Ісус також застерігає перед маніпуляціями. Якщо хтось хоче мною маніпулювати і йому це не вдається, то він почне шукати інших людей і діяти через  них, щоб вони про мене погано думали”, – переконаний проповідник.

“Хто перед очима не бачить свого майбутнього, а чи іншої перспективи, той є мертвим ще за життя на землі. Ми маємо велику перспективу! Дивімося далі й усуваймо все, що нам на цьому шляху заважає.”, – заохочує єпископ-помічник Львівської архиєпархії.