“Мир у душі запанує лише тоді, коли підемо за Христом”

Жовтень 8, 2018, 16:21
12

Світ став жорстоким середовищем існування, де людина всіма силами намагається вижити. Вона за своє життя хоче досягнути всіх земних благ, забуваючи про духовні. А коли замислюється над цим усім, тоді задає питання: як досягти спасіння, як втекти від цієї метушні … Детальніше

Богородиця у кухні

Жовтень 4, 2018, 16:29
21

Нещодавно переглянула відеосюжет від «Німецької хвилі» про те, як в Утрехті (Нідерланди) місцеві жителі мають змогу жити в колишніх храмах, там облаштовувати свої помешкання і навіть народжувати дітей. Для голландців це цілком прийнятно, адже деякі герої сюжету – атеїсти, і … Детальніше

Самогубство — це бунт проти Творця

Вересень 21, 2018, 19:52
1

Серед тяжких гріхів Церква завжди відрізняла самогубство як один із найважчих гріхів, тому що той, що вчинив його, не має можливості принести покаяння в скоєному. Самогубство є бунтом проти свого Творця – Бога, вираз повної невіри, гордості і непокори Його … Детальніше

Про Церкву, як проект і про проекти Церкви

Вересень 17, 2018, 9:53
1

Церква і проекти! Ці первісно віддалені за сенсом поняття щораз то міцніше входять до лексикону людей Церкви. Пригадую, як приблизно п’ятнадцять років тому одна з достойних львівських парафіянок неприховано обурилась перед настоятелем церкви, коли той мав необережність назвати парафільні ініціативи проектами. … Детальніше

“Духовний конект”

1

Привіт, Іване, що там твої діти? – На жаль, мої діти ставляться до мене як до Бога! – Це як? Моляться на тебе? – Та ні, не слухають моїх порад, нехтують своїми обов`язками, у своїх негараздах звинувачують мене, а якщо … Детальніше

У пізнанні Бога — особлива радість серця

Вересень 7, 2018, 9:58
1

     День у день Бог дає можливість пізнавати свою доброту. Він, як дзеркало. У Ньому ти можеш відкрити себе, зрозуміти себе. Бог є сенсом, ціллю і змістом буття. У Його світлі побачимо світло для власних доріг. Пізнавати Його – … Детальніше

Тиша як індикатор

Серпень 29, 2018, 17:09
1

Станція «Майдан Незалежності». Я стою посередині підземки. На годинниках 9:00-9:05. Навколо мене люди. Хоча правильніше не так – море людей, хвилі, що котяться з ескалатора на ескалатор, переходять на «Хрещатик». На жаль, чи, на щастя, у Львові нема подібних місць. … Детальніше

Божа Матір нас не залишила і ніколи не залишає

Серпень 28, 2018, 9:18
1

Дорогі друзі! Вітаю вас зі святом Успіння Божої Матері, Яка нас не залишила і ніколи не залишає. Коли імператриці Пульхерії, дружині імператора Маркіяна, який побудував у Константинополі кілька храмів на честь Пресвятої Богородиці, спало на думку в одному з них … Детальніше